DAGENS EL-SYKKELTEKNOLOGI KAN FORBEDRES MED SMART BATTERIOVERVÅKING. IDEEN TOK FØRSTEPLASS VED HIST GRÜNDERSTIPEND I 2014.

Forbrenningsmotoren er på vei ut. Fremtidens byer tilbyr ren, stille, rask og billig transport. Elsykkel vil være sentral i det tilbudet. Dagens elsykkelbatterier kan bli bedre, det jobber vi med. Kristoffer, Elsykkelbutikkens grunnlegger, lekte med sine første elsykler lenge før fenomenet ble populært. Elsykling er smittsomt, det tok ikke lang tid fra Kristoffers første prototype – til familie og venner hang seg på. Med deler fra langt utenfor Norges landegrenser ble vanlige sykler til elsykler.

Drømmen om bedre batterier har gått fra idè til produkt under studietiden ved NTNU.


UNDER BYGGINGEN AV DISSE ELSYKLENE UTVIKLET DET SEG EN IDE OM HVORDAN LEVETIDEN TIL BATTERIENE KUNNE FORLENGES OGSÅ FOR ELSYKLER. ELBILER HAR I DAG BATTERITEKNOLOGI SOM LADER BATTERIENE KORRKT OG DERMED FORLENGER LEVETIDEN. PÅ SETT OG VIS ETTERAPER VI TEKNIKKENE I BRUK DER.

EVIVAR ER NAVNET PÅ BATTERITEKNOLOGIEN. LES MER OM EVIVAR


Elsykkelbutikken startet som et vinterprosjekt i 2012. Hos en bedrift i Trondheim fikk Kristoffer tak i noen verktøybatterier som ble resirkulert til et stort EL-sykkelbatteri. Et prosjekt utviklet seg til en lidenskap.

Skru fram tiden 2 år, så er alle byggesteinene for en butikk på plass. Leverandører, kompetanse og i starten av 2015 nærmest drar kunder et produkt ut av oppstartsbedriften: Ombygging av sykkel til elsykkel med krankmotor.

20 Juni åpnet vi dørene på Lade i Trondheim, nærmere bestemt Håkon VIIs gate 3 (ikke så langt fra rundkjøringen ved Lade Gård). Vi er kommet for å bli, både som en elsykkelbutikk – og som en utvikler av ny teknologi til eller assosiert til elsykler (det er mange spin-offs).

Derfor har vi laget vårt eget merke med EL-sykler. ELRIDE elsykler betyr høy kvalitet, høy ytelse og lave kostnader per kjørte kilometer. Kom innom, slå av en prat, prøv en sykkel, ta med din egen – gjør den elektrisk. Vel møtt!